От градско до градско има разлика, колкото си искаш. И като така, винаги ми е било чудно, как го смятат този градски разход, дето го дават по техническите данни.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Още една чуденка за 147
Collapse
X
-
При форумните търговци, комплект свещи за 105 коня, са 130 лв. За 2.0 кубиковия TS мотор, свещите винаги са били скъпи. Но тук момичето питаше за 1.6 двигателя на Алфа 147, а и се оспами темата. И като гледам, повече няма и да пише.
Чудно ми е, как сравнявате разход на 150 коня кола, с такава дето е 105? И то различни купета, като габарити. Малко не мислите ли? Аз карам точно такава и разхода ми е от 8 до 11 в града. Както каза ecotronic, разхода градско е относителен и зависи от много неща.
Той форум се е превърнал, в пълен батак.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщениеПри форумните търговци, комплект свещи за 105 коня, са 130 лв. За 2.0 кубиковия TS мотор, свещите винаги са били скъпи. Но тук момичето питаше за 1.6 двигателя на Алфа 147, а и се оспами темата. И като гледам, повече няма и да пише.
Чудно ми е, как сравнявате разход на 150 коня кола, с такава дето е 105? И то различни купета, като габарити. Малко не мислите ли? Аз карам точно такава и разхода ми е от 8 до 11 в града. Както каза ecotronic, разхода градско е относителен и зависи от много неща.
Той форум се е превърнал, в пълен батак.
П.С. Ти чел ли си изобщо юзър менюъла на колата и по-конкретно таблицата с разхода? Ако не си, можеш да видиш разхода в картинката.Last edited by dansguardian; d.m.y г., 11:14.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
С тия спорове направо загубихте една фенка на марката.
Сега какво ми прави впечетление на мен, колегите да коментират повече.
1. Няма кожен салон и мулти волан. Екстри който не са за пренебрегване особенно ако караш повече.
2. Виждам снимка на колата която е на контакт но не при запален мотор. Въпроса е защо?
3. Коша е страшно прахлясъл - според мен тая кола доста време е стояла без да се кара и то на открито.
4. Не видях газова уредба.
5. Лично за мен мотора от 105 кс и 5 степенна СК не са предимство за дълги пътувания.
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеКолега, до момента чувам всякакви фантастично ниски цени за тези свещи, но до момента никой не постна линк към сайт, в който ги има цените.
Свещи Denso Iridium Power за Twin Spark двигатели:
Комплект - 4 IU22 + 4 IK20 - 150 лева.
Comment
-
Този колега dansguardian е тотално сбъркан от информация и кое колко струва. Най-малкото коментира цени на свещи, които не са за конкретния автомобил показан в темата. Относно разхода на 1.6 105к.с. приемам залози, че в София харчи по-малко от написаното от производителя, естествено говоря за всекидневно градско каране от 15км в посока. Като цяло доста не компетентен колега, който търси внимание със заядливите си постове.Now: 156 2.5 V6 24V
Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.
Comment
-
Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщениеТози колега dansguardian е тотално сбъркан от информация и кое колко струва. Най-малкото коментира цени на свещи, които не са за конкретния автомобил показан в темата. Относно разхода на 1.6 105к.с. приемам залози, че в София харчи по-малко от написаното от производителя, естествено говоря за всекидневно градско каране от 15км в посока. Като цяло доста не компетентен колега, който търси внимание със заядливите си постове.
Comment
-
Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщениеТози колега dansguardian е тотално сбъркан от информация и кое колко струва. Най-малкото коментира цени на свещи, които не са за конкретния автомобил показан в темата. Относно разхода на 1.6 105к.с. приемам залози, че в София харчи по-малко от написаното от производителя, естествено говоря за всекидневно градско каране от 15км в посока. Като цяло доста не компетентен колега, който търси внимание със заядливите си постове.
ОК ли си?Last edited by dansguardian; d.m.y г., 10:09.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Comment
-
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...Eco::6224.html
Това е цената на оригиналните свещи за този мотор, които изкарват 60 000км. Може би много от колегите се бъркат с свещите за останалите бензинови мотори, която е почти двойна, но пък за сметка на това изкарват 100 000км. Що се отнася до бензиновите мотори, това е най безпроблемния и евтин за поддръжка двигател без вариатор. Градско харчи 11,5 и нагоре. По окачването единствения проблем са горните носачи, които не са безбожно скъпи. Термостата е едно то първите неща, които най вероятно ще се наложи да се сменят. Ако е за извънградско шофиране предимно бих препоръчал дизеловия вариант. Успех!
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеТози колега italfen иска ли да се хванем на бас на 1000 лв. и да ми демонстрира как колата му ще изхарчи средно под 10/100 БЕНЗИН!!! при студен старт зимата? Маршрутът в гр. София го определям аз, както и часът на тръгване, от сега казвам, че по околовръстното няма да се кара, защото режимът не е граЦки, горивото също го плащам аз. Още две условия - аз също да присъствам на шофирането; на всеки 20 км. пробег спираме за по 2 часа, след което потегляме отново. Хайде колега, отваря ти се възможност да станеш малко по-богат, не бъди силен само на приказки.
ОК ли си?
П.с. имам гараж и не ми влияят зимните стартовеLast edited by italfen; d.m.y г., 19:03.Now: 156 2.5 V6 24V
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеТака се и оказа, силен си само на приказки, жалък си.
О883361616 заповядай да ти покажа колко съм жалък, носи си парите!Now: 156 2.5 V6 24V
Comment
-
Късно е за каквито и да било тестове, нищо не ти пречи да пипнеш разхода в ЕКУ-то (за сметка на вървежа), за 1000 лв. много хора биха направили това.Такива тестове се правят моментално, за да се отхвърли вероятността разходът на гориво да е манипулиран. Изобщо, с чийтинг няма да стане тая работа.
П.С. И аз на моето JTD мога да ти направя разхода градско да е 6/100, има начини.
---------- Post added at 08:20 ---------- Previous post was at 08:16 ----------
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеФики, само центъра на софия в 7:30 понеделник сутрин през зимата ли се брои за градско?
Плевен в 23:30 в неделя не е ли град? Тогава 147мицата ще даде 8/100.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Comment
Comment